Petica
Datum
filmski program
AMERIKANA
BABY DRIVER / VOZAČ
29.06. u 21:15h – Film otvorenja
Ljetna pozornica Tuškanac
Zemlja:
Velika Britanija
Redatelj:
Edgar Wright
Uloge:
Kevin Spacey, Jamie Foxx, Ansel Elgort, Lily James, Jon Hamm
Žanr:
akcijai, triler
Official Trailer
Sinopsis: S glumačkom postavom prepunom zvijezda: Ansel Elgort, Jamie Foxx, Lilly James, Jon Hamm i Kevin Spacey. Baby Driver je ne samo odlično potkovan glumački i majstorski koreografiran film, nego je i vrlo vjerojatno najbolji film u karijeri Edgara Wrighta.

Film prikazuje priču o mladiću Babyju, profesionalnom vozaču, koji kroz glazbu uspijeva završiti svoje poslove bijegova u kriminalnom podzemlju. Nakon što prihvati riskantan posao od tajnovitog gangstera (Kevin Spacey), stvari se zakompliciraju i on mora pobjeći. Sa svojom curom uz sebe i glazbom u rukama, Baby mora iskoristiti svoj unikatan set vještina kako bi ga izvukle iz podzemlja.
Bio: Edgar Howard Wright (rođen 18. travnja 1974.) je engleski redatelj, scenarist, producent i glumac. Najpoznatiji je po svojoj humorističnoj filmskoj trilogiji "Three Flavours Cornetto" koju čine "Shaun of the Dead" (2004), "Hot Fuzz" (2007) i "The World's End" (2013), koje je radio sa stalnim suradnicima Simonom Peggom, Nirom Park i Nickom Frostom. Također je surađivao s njima kao redatelj na televizijskoj seriji "Spaced".