Petica
Datum
Dodatni sadržaji
Europski žanrovski Forum

The European Genre Forum (EGF) tj. Europski žanrovski forum je program stručne obuke za usavršavanje mladih talentiranih filmaša (redatelja, producenata, scenarista) u žanrovskoj filmskoj industriji kroz četiri dana programa koji uključuje predavanja, okrugle stolove, rad s uglednim svjetskim filmskim stručnjacima i prezentacije žanrovskih filmskih projekata u razvoju. EGF je namijenjen europskim filmašima koji razvijaju žanrovski filmski projekt i koji su producirali barem jedan kratkometražni ili dugometražni žanrovski film koji je bio prikazan na međunarodnim festivalima ili imao međunarodnu distribuciju. Pojam “žanrovski film” odnosi se na znanstvenu fantastiku, fantasy film, triler, film strave, psihološku dramu, animaciju i srodne podžanrove kao i dokumentarni film koji se bavi žanrovskim temama i autorima.

Europski žanrovski forum zajednički organiziraju Imagine Film Festival iz Amsterdama (najveći festival fantastike u Nizozemskoj koji se održava 33 godine), Black Nights Film Festival iz Tallinna (najveći filmski festival u sjevernoj Europi i jedan od petnaest natjecateljskih A festivala u svijetu koji se održava 20 godina), Fantastic Zagreb Film Festival (prvi žanrovski festival u Hrvatskoj i najveći u regiji koji ulazi u svoju 7. godinu postojanja) te filmska konzultantska kuća Screen Division iz Pariza, jedna od najutjecajnijih i najprominentnijih u svjetskim filmskim žanrovskim krugovima.

EGF je podržan od strane Creative Europe MEDIA programa Europske unije (odjel za audiovizualne programe) osiguravši dio sredstava za dvogodišnji ciklus koji kreće 2017. godine. Tijekom jednogodišnjeg ciklusa od tri kruga obuke (po jedan 2017. i 2018. godine) polaznici će u suradnji s filmskim profesionalcima razvijati svoj projekt, analizirati scenarij, učiti o različitim aspektima produkcije, financiranja, promocije i prodaje te razgovarati sa svjetski poznatim žanrovskim filmašima. Prvi od dva jednogodišnja ciklusa kroz tri povezana “laboratorija” u kojima će 16 polaznika razvijati 8 projekata održao se u Amsterdamu (16-19. travnja, redateljska obuka). Producentski LAB uskoro kreće u Zagrebu (05-08. srpnja, producentska obuka), a projekt se završava u Tallinnu od 15-18. studenog, uz marketinšku i promocijsku obuku.

Više detalja potražite klikom na:

EGF PRODUCER’S LAB BROŠURA

EGF SLUŽBENA STRANICA