Petica
Datum
Hot Hot Hot Uncategorized
Pet Sci-Fi naslova koja ćemo s guštom
gledati u lipnju 2014.

Transformers: Age of Extinction

No, umjesto da igra na sigurno i nastavi s pričom originalne trilogije, redatelj Michael Bay je odlučio pokrenuti novu sagu za robote u skrivanju, on vidi Transformerse kako žive u vrijeme kad se njihova prisutnost prezire. Kao što ste mogli očekivati, nova robotska prijetnja prisiljava Optimus Primea i njegovu ekipu iz skrivanja, te se oni udruže s Cade Yeagerom (Mark Wahlberg) kako bi još jednom spasili planet.

Dok bi nova postava Autobota i Decepticona trebala uzbudit fanove, ovo je prvi put da slike Dinobotova privlače više pažnje. Bayu je trebali četiri filma da dođe do ovoga, ali je napokon spreman isporučiti ono što fanovi žele. Optimus Prime s mačem u ruci dok jaše T-Rexa(Grimlock) koji riga vatru, koliko god klišej, opet izgleda fenomenalno i vjerojatno je san svakog fana Transformersa. Transformers: Age of Extinction dolazi u naša kina 26.lipnja.

How to Train Your Dragon 2

Prvi dio „How to Train Your Dragon“ je, jednostavno rečeno, jedan od najboljih animiranih filmova izdan u posljednjem desetljeću. Njegov odličan kino rezultat, lijepa kinematografija, te utemeljena priča je otišla izvan onoga što smo očekivali od žanra, uspostavivši novi ton za ne-Pixarove filmove da napreduju sve više. Nažalost, film nije dobio Oscara za najbolji animirani film, unatoč osjećaju većine da je to zaslužio.

No, bez Pixar filma u ovoj godini, How to Train Your Dragon 2 ima čist put do pobjedničkog postolja, i trebao bi odvesti kući zlato, čak i ako je ovaj nastavak upola dobar kao njegov prethodnik. Naravno, mi smo jednako željni vidjeti nastavak avanture Hiccupa i Toothlessa kako skupa uranjaju dublje u mitologiju zmajeva. Ako ste u potrazi za obiteljskim hitom ljeta, onda je to definitivno ovaj film. Nažalost za stariju publiku u našim kinima se neće naći verzija koja nije sinkronizirana, po nama veliki minus, jer ko bi reko i mi stariji od 18 godina volimo pogledati animirane filmove. How to Train Your Dragon dolazi u naša kina 19.lipnja.

Edge of Tomorrow

Ako postoji jedna istinski isplativa zvijezda u filmskom poslu,onda je to Tom Cruise. Dok ne može uvijek ostaviti veliki trag na američkom box-officeu, Cruise i dalje ubija u inozemstvu. Imajući to na umu, možemo očekivati velike stvari od Edge of Tomorrow – Cruiseov prvi veliki ljetni blockbuster u gotovo 5 godina.

Intrigantna priča, talentirani redatelj i snažna ženska uloga, Edge of Tomorrow ima sve odlike još jednog Tom Cruise hita. Naravno, postoje elementi koje su posuđeni iz drugih filmova (pa čak i video igara), ali s Cruiseom u vozačkom sjedalu teško je ne biti barem malo uzbuđen. Prve kritike su odlične, te film ima čak 8.2 ocjenu na IMDB-u. Edge of Tomorrow se počeo prikazivati u našim kinima od 30.5., pa svakako razmislite pogledati ovaj sci-fi blockbuster nabrijan efektima u kinu.


Maleficent

U Maleficent, dobijamo novi uvid u bajku o “Trnoružici” – priča koja se izgleda krivo tumačila godinama. Saznajemo priču o Maleficent, zloj čarobnici iz originalne priče, kako je ovdje mlada i moćna vila kojoj je zadatak čuvati začaranu šumu. Mlada Maleficent dopusti da ju ljubav prema sinu od farmera omete, no kako godine prolaze vila s krilima i dječak su razdvojeni obvezama prema svojim svjetovima magije odnosno kraljevske politike. Tako jedne noći, što se čini kao sretno susretanje ljubavnog para, dječak izdaje svoju mladu ljubav u zamjenu da vlada kao kralj.

Na kraju, Maleficent je još jedan stari Disney-ev proizvod koji je ponovo zapakiran imenima velikih glumaca i režisera s dobrom vizijom. Sve kako bi se pretvorilo u modernu bajku prepunu CGI efekata, koji ovih dana uvijek najlakše prodaju film. Čitajući ostale recenzije uvidjeli sam da 3D verzija filma nije isplativa za gledat, pa unatoč tome što je film već u našim kinima, vjerojatno bi bilo bolje čekati IMAX izdanje koje dolazi 12.6.


X-Men : Days of Future Past

X-Men: Days of Future Past je daleko najambiciozniji film u franšizi -pokušaj da se cijela saga od šest filmova pokrene ponovo kroz priču koja naravno podrazumijeva putovanje u prošlost, te mijenjanje iste u korist bolje budućnosti . Usprkos izlizanoj priči, režiser Singer uspijeva napraviti dosad najbolji X-Men film izdan, s ocjenom od čak 8.5 na IMDB-u!

X-Men: Days of Future Past uspijeva biti uzbudljiv i zabavan super heroj film, sa taman uravnoteženim dramatičnim dijelom. Film uspijeva iskoristiti najbolje dijelove sage i pogurati ju prema naprijed u novi polu-početak, u kojem fanovi mogu zaboraviti grijehe iz prošlosti i ponovno osjetiti optimističnu notu o X-Men filmovima.

… A prema implikacijama u post-credits sceni, možemo naslutiti budućnost ove franšize koja će vjerojatno biti još veća, hrabrija, i na kraju uzbudljivija. X-Men: Days of Future Past se počeo prikazivati u našim kinima od 22.5.

ZAKLJUČAK
Na koji god film se odlučili od navedenih, vjerujemo da ćete se dobro zabaviti. Poanta je ići u kino sa što manjim očekivanjima, što ultimativno vodi većoj zabavi. Sve u svemu što god odlučili, imajte na umu da Fantastic Zagreb počinje 27.6.2014., a svi znamo da je to nešto što se ne smije propustiti.

fantas

Sve vijesti